2016

Ретро рали България  – 2016

IMG_9393-1024x683
01
IMG_7448

Международно Ретро Рали България е единственото по рода си автомобилно събитие от такъв тип, провеждано в България, с ретро автомобили по подобие на такива състезания в Европа и по правилата на международната федерация за ретро превозни средства FIVA.

To се проведе на територията на гр. София и Софийска област от 13 до 15 май 2016г.  Състезанието протича без да се затварят за нормално движение Специалните етапи (Регулярни тестове). В тях за състезателите са предвидени няколко интересни „Специални изпитания за точност“, които изискват концентрация и добра екипна работа на състезаващите се екипажи. Участниците спазват всички правила за движение. Това осигурява пълен достъп на публика до всички точки на състезателния маршрут.

Надпреварата стартира от паркинга пред хотел Хилтън с церемониален старт и Пролог по централните улици на София.

Вторият и третия ден състезанието преминава по живописни трасета в Софийска област. Официалната церемония по обявяване на резултатите и награждаването се състоя пред х-л Хилтън.

Във Второто издание на международно Ретро Рали България 2016, заявки бяха подали над 30 екипажа от различни държави, като Дания, Франция, Македония и България. Автомобилите бях от най-различни епохи, като най-стария автомобил е произведен в далечната 1936 г., а „най-новия“ през 1986 г.

Второто международно „Ретро рали България“  – 2016

trophy-icon

13 – 15 Май 2016 година

Партньори и спонсори